لایه بخاربند چیست؟
باقی ماندن رطوبت در ساختمان یا سقف شیبدار، سبب پوسیدگی سازه شده و خساری زیادی را ایجاد می کند. برای رفع این مشکل راه های متنوعی وجود دارد اما یکی از بهترین گزینه هایی که می توانید برای جلوگیری از پوسیدگی سقف از آن استفاده کنید، لایه بخاربند یا عایق زیرشینگلی می باشد.
لایه بخاربند چیست؟
لایه بخاربند یا عایق زیرشینگلی، عایقی سه لایه می باشد که از دو لایه پلی استر و یک لایه ی تنفسی از جنس پلی اتیلن تشکیل شده و وظیفه محافظ از ورود و خروج رطوبت و آب به داخل ساختمان را بر عهده دارد.
عایق زیرشینگلی برخلاف ایزوگام، وزن سبکی دارد و برای نصب آن نیاز به آتش و گرما نیست.
چرا از لایه بخاربند استفاده می کنیم؟
وجود یک لایه حفاظتی بین سقف اصلی و لایه زیرین آن، به طولانی تر شدن عمر سقف کمک می کند.
زمانی که شما عایق زیرشینگلی را در سقف خود قرار دهید، چنانچه برف یا باران وارد سقف شود از عایق یا لایه بخاربند نمی تواند عبور کند و به لایه زیرین سقف برسد، در نتیجه خرابی به بار نخواهد آمد.
عایق زیرشینگلی حدود 25 برابر سبک تر از قیر و ایزوگام است و مانع از ایجاد قارچ و پوسیدگی در سقف می شود. لایه بخاربند به صورت رول های پارچه ای در بازار موجود است و وظیفه محافظت از سقف را بر عهده دارد.
کاربرد لایه بخار بند
یکی از جاهایی که عایق زیرشینگلی به کمک مهندسین آمده و نقش مهمی را ایفا میکند، در سقف های شیبدار است.
از لایه های بخار بند یا عایق زیر شینگل، در سقف شیبدار استفاده شده و به وسیله آن از بروز مشکلات بسیاری جلوگیری می شود و با وجود لایه بخاربند در ساختمان، سقف شیبدار نفس میکشد.
در سقف های کاذب نیز از عایق زیر شینگلی بهره می برند و به دلیل بافت سبک خود سقف کاذب، استفاده از عایقی سبک وزن مزیت زیادی به شمار می رود. در سازه های از پیش آماده شده سبک، مثل سازه ال اس اف هم معمولا از عایق زیرشینگلی برای قسمت بالایی ساختمان استفاده می کنند.
مزایای استفاده از لایه بخاربند نسبت به ایزوگام:
- مقرون به صرفه بودن
- نصب ساده و آسان بدون نیاز به گرما
- قابل اجرا در هر محیط
- وزن سبک ( هر متر مربع لایه بخاربند یا عایق زیرشینگلی وزنی معادل 300 گرم دارد و هر مترمربع ایزوگام 3 کیلوگرم وزن دارد)